Ny version af PHP programmerings sprog

Skrevet 8. oktober 2022

Der vil indenfor de næste uger være muligt for, at der er flere fejl end normalt på siderne.

Hvis du har fundet en fejl:

Skriv til formanden(æ)spillefolk.dk
(hvor (æ) erstattes af et snabel-a)
eller kontakt Tommy hvis du har opdaget en fejl.

Husk at være omhyggelig med at fortælle

  • Hvor fejlen er
  • Hvordan fejlen ytrer sig

Hvorfor er der flere fejl nu.

Inden 20 november 2020 skal vi skifte til ny PHP version. Vi har taget tingene på forskud, og skiftet til den ny version allerede 6. oktober.

PHP er det programmerings sprog som vi bruger til at lave siderne og specielt nodesamlingen.

PHP er også det programmeringssprog som vores standard program for hjemmesider WordPress er lavet i.

Med WordPress er der ikke nogen problemer, for her sidder der 1000-vis af programmører verden rundt og sørger for, at det system de har lavet, og som vi bruger, bliver opdateret. Ofte sker opdateringen automatisk.

Problemet er med de specielle programmer som vi har lavet til nodesystemet, kalenderen og andre ting der er specielle for spillefolk.dk. Her er det kun Tommy, Ole og til dels Konrad, der kan rette.
Vi ved også fra tidligere gange, at der er en del “programmeringsfejl”, der var acceptable i den gamle version af PHP, men som ikke er acceptable i den ny version PHP, og som derfor først viser sig nu.
I nogen tilfælde bruger vi funktioner, der er blevet forældede.

Vi har vist, at dette arbejde skulle gøres i ca. et år nu, og vi har taget lidt ad gangen, og nu er vi kommet så langt, at vi har valgt at lade det kommende PHP-version køre på siden, for at se om der stadig er nogen fejl, som vi skal have rettet.

Vi ved ikke præcis hvor meget kode, vi har lavet siden 2008 hvor vi gik over til at bruge PHP over det hele. Men mon ikke det ligger omkring over hundrede tusind linier linier kode!

Vi har gennem de 25 år vi har haft hjemmesiden lavet rigtig meget PHP-kode, og der kan godt være nogle fejl ude i krogene, som mangler at blive rettet.

 

hilsen Ole