Arne (revisor)

Mindeord for Arne Henriksen

Arne Henriksen døde den 30. juli 2015.
Arne blev bisat den 7. august 2015.

Arne var Folkets Hus Spillefolks revisor i årene 1997-2012.

Arnes gjorde sin entre i vores kreds i 1979, da han deltog i en af vores cykelture, hvor vi kørte land og rige rundt og besøgte spillemænd og forsamlingshuse. Arnes interesse for spillemands musik og dans opstod i disse år. Arne deltog gerne i Folkets hus’ aktiviteter og blev hurtigt integreret i miljøet.

Da vi i 1980  begyndte at arrangere spilletræf, hjalp Arne med faglig bistand som revisor. Arnes store hjælpsomhed betød også, at mange medlemmer fik hjælp til deres private selvangivelser o.lign.

Sidst i halvfemserne kom der mange nye grupper ud over spillefolkene i Folkets Hus. En kreds af os spillefolk indså, at det ville være en fordel, hvis vi organiserede os i en forening. Dermed kunne vi sikre sammenholdet og fremtiden for den brogede flok i Folkets Hus, der havde musikken og dansen som interesse. Arne bistod os med gode råd og det regnskabs tekniske: Foreningen skulle køre efter almindelige danske foreningsregler.

I 1997 samlede man spillefolkene til en stiftende generalforsamling, og vi dannede foreningen Folkets Hus Spillefolk med formand, bestyrelse og Arne som revisor. Arnes betingede sig et honorar, der bestod i den CD som vi indspillede til vores årlige spillemandstræf.

revisor Arne Henriksen