Søgning efter noder

Nodesamlingen er ret stor ca. 3000 noder, og det er vigtigt at finde de rigtige noder, derfor har vi lavet et stort væld af søgefunktioner.

Tips til at søge efter en node

Søgningen foregår samtidigt mange steder i databasen, og hvis du skal søge, prøv at finde en karrekteristisk søgestreng som så få bogstaver som muligt beskriver noden. Søgningen foregår hver gang du har skrevet et nyt bogstav (starter efter 2 bogstaver). Hvis der er over 150 rigtige resultater, får du bare at vide hvor mange du har fundet. Under 150 resultater listes navnene og under 10 fundne resultater ser du også starten af noden, en s.k. mininode.

Valg af søgestreng

Hvis du skal f.eks. søger på Schottish efter Bror Dahlgren. Så nytter er det en omvej at starte med at skrive “schottish”. Hvis du skriver Dalgren, finder du heller ikke noget (fordi navnet staves med et h). hvis du skriver “Bror d” vil du hurtigst finde den rigtige node. Du kan også skrive “lgren” hvis du er usikker på stavningen. Søgningen foregår på lige netop det du har skrevet, (inkl. mellemrum),

Søgningen karrekteriserer et ø og ö som samme bogstav, det gælder også for ä og æ. Det vil sige at du kan søge efter svenske melodier mens du bruger et rent dansk keyboard.

Normal søgningen

Du går til normalsøngingen enten ved nodesøg menuen, eller ved at klikke på ravne-logoet.
Normal søgning giver mulighed for at søge på egn, og melodi type (dog kun efter at du har trykket på søgknappen – de direkte resultater som du får når du skriver ikke hensyn til indstilling af egn og melodi-type.)

Der er også en simpel søgning på forsiden, ligesom du kan søge direkte fra noden, enten ude til venstre eller neden under.

Melodi søgning

Detaljeret beskrivning af melodisøgning.

Siden 2020 har vi haft mulighed for at søge direkte på en melodis toner. Du finder denne søgning øverst på nodesøgnings siden, men også øverst på den lille nodesøgnings funktion, der er på hver nodesige. Der er tre måder at skrive tonerne ind på. Enten på et klaver, eller på halsen af en violin, eller 8 knapper fra A-H. På violin, og på knapperne er det en god ide at vælge den rigtige toneart først sådan at du får de toner du skal klikke. Det er muligt at søge kun på start toner, eller på tonekombination inden i noden, man kan også vælge at søge i flere tonearter samtidigt. Men som ved al søgning gælder det, at jo mindre du begrænser din søgning, jo flere resultater får du (og jo sværere er det at finde den melodi du søger efter). Typisk vil du finde melodien fra start hvis du har tastet ca 5 toner ind i den rigtige rækkefølge. Men det er selvfølgelig afhængig af hvor ualmindelige de intervaller du taster ind er.
Tonerækkefølgen du søger efter er dannet fra midi filerne, og det kan drille lidt hvis der er triller i melodien.

Andre søgninger

Der er mulighed for at søge efter noder fra plader, efter komponist, om der er stemme på noden, land

Du kan søge på om der er YouTube på noden, eller hvis der ikke er, ligsom du kan finde alle dem der har mp3-inspillninger og alle dem der er i 358 samlingen. Der er muligt at søge melodier, der er nemme at starte for at lære at spille, og svære melodier, hvor man kan øve teknik.
gå til andre søgninger og undersøg mulighederne.
Længre ned på Andre Søgninger siden kan man søge efter:
Dem du har spillet den sidste måned (efter IP adresse)
Dem du har spillet siden du åbnede din browser(bruges til at lave repertoirelsiter med)
Du kan lave en liste af de plader vi referer til som vi har lavet noderne efter.
Det er også her du kan høre alle de CD-er som spillefolk har produceret i forbindelse med spillemands træf. Og den enkelte CD Fulgefløjt fra asfaltjungelen, som vi producerede i 1997 med egne kompositioner.
Du kan søge efter alle noder med egn og alle noder uden egn.
Du kan få en liste af alle noder med kommentarer, ligsom vi lister alle kommentarer med den sidste øverst, det kan vi jo bruge til finde ny kommentarer og svare på dem.
På forsiden er der et link til de sidste ny noder, de sidst rettede, de sidst rettede danse og nyeste YouTube links. Dette link findes også under andre søgninger. Du kan vælge hvor mange du vil liste. Vælger du 5000 får du en ordnet liste af alle melodier med de ælste (startende fra januar 1999) nederst. Vi startede ikke med at registrere ændringer før 2008, og du får kun listet sidste ændring.

 

Repertoireliste søgninger

En tredje mulighede er at du spiller efter repertoire. Det nærmeste repertoire ligger på forsiden, men repertoirelister er indelt i kategorier. Privat kategorien er en opsamlings kategori. Fra repertoirelister i perioden kan du se hvilke repertoirelister der er brugt over de sidste halve år. (eller andre perioder)

Sidst spillede melodier

Detaljeret beskrivelse

Når du er på det samme wifi net har du samme IP adresse som de andre på nettet. Det gør det muligt for dig at se hvad de andre har slået op. Listen på noden opdateres automatisk hvert andet sekund, og er et godt redskap når der er flere, der sidder sammen. Det duer ikke hvis du bruger Sim-kort i din IPAD, så det skal du slå fra (for så vidt du ikke deler netop dit Sim-kort net med alle de andre.)

Listen af sidst spillede melodier, finder du under normalsøgningen, men den kommer også op på normalvisningen af noden, enten til højre for noden, eller under noden, afhængig hvor bred din skærm er. Listen kommer op  lige under søgefeltet. Det gør at du kan blive på nodesiden når vi spiller frit spil, og direkte søge efter den ny melodi. Hvad enten du kender melodiens navn eller hvis du vil bruge tonesøgning på melodien.

 

Listning af de fundne resultater

Hvis du ikke fandt noden direkte, men har trykket på søg knappen, kan du liste de funde noder som mini noder, og du kan afspille noderne direkte. Hvis du bruger computer er det muligt at holde musen over noden og se den pågældne node, og også høre dem spille.

Avanceret

Du kan bruge %-tegnet som “joker”-tegn når du skal søge