Onsdags-spil-gruppen

Dette er den store åbne gruppe, som mødes hver onsdag fra ca. kl. 19 i Hus Forbi i Vanløse. Det hænder at klokken bliver ca. 19.30 før de første dukker op. Se hvordan du finder os: Onsdagsspil i Hus Forbi på Jernbane allé 68.

Inden kl. 20 hygge vi os tit med at spille langsomt, for at lære udvalgte melodier.
Fra kl. 20 til kaffepausen bliver der for det meste spillet de melodier, som skal spilles til det følgende Ramslag. Asger er orkesterleder, og det er vigtigt at alle instrumenter stemmer efter det samme A (440 Hz). Mange bruger noder, når vi spiller, men hvis du har været i orkesteret længe, vil du have lært de fleste melodier udenad.

Vores repertoirelister består hovedsageligt af dansk og svensk spillemandsmusik, som vi primært spiller med henblik på at det skal være til at danse til. Du vil under repertoirelisterne kunne finde lister på de noder vi øver. Repertoirelisterne består af ca. 17 melodier (svarende til en times forløb), og bliver opbygget sådan at de danner et godt danseforløb. For at man ikke skal lære for mange ny melodier (dette gælder specielt ny medlemmer, er det vigtigt at over 70%  af melodierne i en repertoireliste har været med indenfor de sidste 6 måneder. Efter et Ramslag vælges den, der skal lave repertoiret til næste gang. Denne person vælger også den, skal være orkesterleder til næste Ramslag. Som regel er det Asger, der vælges som orkesterleder.
Vi prøver ofte at genbruge Ramslags repertoiret til andre koncerter i perioden.

Første onsdag efter Ramslag (og nogle gange hvor vi har været repertoirelisten igennem) spiller vi “frit spil”. Det betyder at alle efter tur foreslår en melodi (fra vores store nodesamling), som vi skal spille. Det er god skik at man vælger en melodi som vi har haft på repertoiret inden for de sidste par år. Men det er også tilladt at foreslå en af de melodier, vi har spillet for længere tid siden.. Det anbefales for nye medlemmer af orkesteret at tage en IPad med (til nøds kan du dog læse noder på din telefon).

Vores system er lavet sådan at så snart, der er en, der har fundet den rigtige melodi, vil der automatisk komme link til melodien på alle dem, der er i lokalet (hvis man bruger den fælles WIFI). Det gør det nemmere at spille med hvis du spiller efter noder.

Hvis du ikke spiller efter noder er frit spil en fantastisk måde at lære melodier efter “Ribe-modellen

Kaffepausens kaffe og lidt småkager koster ikke noget, men det er god skik bland dem der deltager fast om onsdagen at købe månedens Hus Forbi af en sælger.

Har du lyst til at prøve at være med, er du altid velkommen til at dukke op med dit instrument! Fortrinsvis violin, fløjte, blokfløjte, harmonika, guitar og kontrabas.

Ud over de faste onsdagsøveaftner, holder vi Ramslag som regel den 2. fredag i måneden. Det sker med spil og dans i Metronomen, Godthåbsvej 21 på Frederiksberg. (Se kalenderen på forsiden).

Første øveaften i Hus Forbi (4. december 2019)

Et udsnit af Folkets Hus Spillefolk den første øveaften i Hus Forbi (4. december 2019).
Man kommer ind til os gennem døren som ses bagest under uret.

Du kan se os spille på YouTube. Her et eksempel fra vores spil under coronabegrænsninger:

Folkets Hus Spillefolk spiller “Litjtåpols” (Innherredspols) ved Ramslag i Metronomen fredag d. 9/10 2020.


Vores videosider opdaterer vi løbende med nye videoer af både os selv eller af gæstegrupper som spiller til vores ramslag: Oversigt over videolinks.

Ca. en gang om året (ofte et par uger før generalforsamlingen) holder gruppen et møde, hvor vi diskuterer emner som har med sammenspil at gøre. Du kan læse referater fra møderne under internt referater fra den årlige onsdagssnak.

Du kan høre vores CD’ere via denne oversigt eller på denne måde.