Andre nodesamlinger

Links til andre nodesamlinger der kan være interessante for spillefolk.

Danske nodesamlinger
Tage Aabechs søgemaskine Hele samlingen vises når man vælger at søge på “nodetitel” og blot indtaster tegnet % som en del af titlen.
Tages hjemmeside indeholder også søgning på nodebøger og musikere.
Dansk Folkemindesamling
(www.dafos.dk)
Tidligere lå over 10.000 danske spillemandsnoder online. Efter forespørgsel i 2020 fortæller Dansk Folkemindesamling os: “… vi ville vældig gerne have kunne sige, at adgangs­problematikken for længst var løst. Ikke desto mindre er situationen fortsat, at der er adgang til spillemands­databasen, hvis man besøger os i Den Sorte Diamant i København, men der er ikke adgang online.”
Saugmann Bjerregaards Fonds Digitale Nodesamling Med adgang til næsten 1000 melodier fra Saugmann Bjerregaards “Baldanse” hæfter. Der er også mulighed for at downloade en del af Saugmann Bjerregaards instrumentalstemmer til traditionelle arrangementer af melodierne for 3 violiner, fløjte, klarinet, 2 trompeter, tenorbas (ba­sun) og (stryge)bas. Samt Spillemandslauget Østjydernes tostemmige udgivelser af udvalgte melodier med becifring. Og Bo Skjærbæks digitale noder med en del melodier med becifring og Saugmann Bjerregaards arrangementer i partitur (for særligt interesserede).
Genvejslink til de mange digitaliserede nodehæfters enkelte melodier og evt. arrangementer:
Baldanse- og Folkedansefortegnelse.
Spillemandskredsens noder og arrangementer til alle spillemænd. Spillemandskredsen har i længere tid arbejdet med at digitalisere alle deres spillemandsnoder, så de kan bruges af alle via deres hjemmeside.
Gå eventuelt direkte til downloadsiden her.
Dronemusik Danmark (musikarkivet) Her kan du finde både nye og gamle melodier, som egner sig til dronemusikinstrumenter.
Mandagsorkestrets Spillebog Folkemusik fra nær og fjern.
ABC-Transposer & more…

358 danske folkedansemelodier (709 tunes)

Fanø (72 tunes)

Denne hjemmeside har flere spillemandsrelevante nodesamlinger i ABC-format.

Det er muligt at tilføje mandolin / whistle / guitar-tabs, etc til noder, og man kan nemt transponere melodier op og ned samt meget mere.

løsblad.dk En verden af folkedanse.
Indtil videre kun en lille samling af noder og dans.

Svenske nodesamlinger
FolkWiki En wiki med nodesamling over svensk og skandinavisk folkmusik. Følg forsidens søge­forslag under “Hur hittar jag noter på en låt?”.
Der er også Länker til andre nodesamlinger.
Folkmusikkommissionen
(et af Visarkivets webbkataloger)
Notsamling med över 100 000 sökbara låtar. Handskrivna notböcker från 1700- och 1800-talen samt insamlade låtar och visor från olika delar av Sverige.
Menuen rummer andre søgemetoder end det viste simple søgefelt ved Start.
Helt uden at søge kan man se direkte i nodesamlings­katalogerne via “Bläddra efter katalog-id“.
Skånes Spelmansförbund Link til deres egne og til andres nodesamlinger ses for tiden på denne gamle side “Länker“.
Folklivsarkivet med Skånes musiksamlingar Fortlöpande publiceras digitala kopior av Skånes musiksamlingars spelmansböcker, handskrivna noter samt äldre musiktryck Notsamlingen.
Jämtland/Härjedalens Spelmansförbunds nodesamling