Links

Links til andre internetsider med indhold der kan være interessant for spillefolk og dansere.

Nodesamlinger
Andre nodesamlinger Hvis du ikke fandt hvad du søgte, så er her lidt forslag til andre nodesamlinger med især skandinavisk folkemusik.
Dans
Nordisk Dans Nordisk Dans kan bedst beskrives som et koncept, lavet af – og for – unge entusiaster indenfor traditionel nordisk dans og musik.
Dansevideoer
(folkemusikogdans.dk)
Dansevideoer for dansk folkemusik og –dans.
Efterhånden som databasen bliver fyldt op, vil man kunne finde: Videoklip, der viser de enkelte danse, lydklip at danse til, noder, dansebeskrivelser, historiske artikler, o.m.m.
Find en dans Søgbar online indholdsfortegnelse over dansene i beskrivelseshæfterne fra F.F.F., fra ‘Vesteregnen’, fra ‘Pia & Per’ og fra Svend Hamborgs Thydanse I og II
Folkedans for fremtiden Folkedans for fremtiden er et projekt der vil give folkedansen tilbage til folket, ved at optage alle de 1000 danske folkedanse på video, og gøre dem let tilgængelige på nettet på en åben, gratis platform.
Net-radio og podcast
Radiofolk.dk RadioFolk er en ikke-kommerciel online radiostation for alle med interesse i den danske roots- og folkemusik i al dens mangfoldighed.
NRK Folkemusikk Norsk folkemusik på internettet.
Spelmanspodden Här presenterar vi musik och samtal med folkmusiker, guldkorn ur Folkmusikens hus arkiv, glimtar från konserter, historik och aktualiteter..
Musikere og grupper
Kristian Bugge Kristian Bugge er meget aktiv på især den danske, skandinaviske og nordamerikanske folkemusikscene, både som musiker og underviser.
Søren Korshøj Her i begyndelsen af juni 2020 er siden helt død, vi håber at den genopstår.
Violin byggere
Erik Hoffmann Erik Hoffmann i Vanløse.
Youtube-links
Danfolks Danfolks er Bjarnes sted på YouTube.
Oleviolin Svensker Oles kanal.
11jorjor Jørgens kanal. This cannel is mostly videos vith liveplayed folkmusic and barndancemusic taken in Denmark and Sweden.
Tommy Gerdes Tommy og Kirstens kanal med især mange optagelser af folkemusik.
bobsyourcousin2 Now primarily an archive for Scandinavian folk dance.
Forskelligt
Folkets Hus Hvor vi holdt til i de første 40 år (1971 – 2011)
Lirum Larum Lirum Larum er en ”samlebetegnelse” for flere foreninger og aktiviteter i Roskilde, som har en fælles interesse for folkemusik, spillemandsmusik og folkedans. Se aktiviteter i nyhedsbrevet Lirekassen.
Himmerlands Folkemusikskole
ROSA-folk
Fiddle Forum Masser om violin i folkmusic (man skal registrere sig – men det er gratis)

Her her for en stund vores gamle linkside spillefolk.dk/links/links.html.