2016 Januar

Ny funktionalitet i repertoirelisten 2.stemme

Du kan nu vælge 2. stemme i repertoirelisten. Hvis der findes en andenstemme node vil denne blive valgt ikke kun på "Vis alle noder" men også på den enkelte node og når du laver "hele repertoirelsiten som PDF". Men altså kun der hvor der findes både 1. og 2. stemme pdf. (Mange steder er pdf-en lavet med 2. stemme kun.

Stiknodelisten opdateret

Der har været problemer med at printe den gamle stiknode i Chrome
Den ny stiknode er baseret på mininoden men ligner den gamle stiknode

Kommentarer i reprtoirelisten

Der er tilføget kommentarer som kan laves hvis man er logget ind.

Kommentarerne kommer op som

Opdatering af den gamle hjemmeside med hensyn til UTF-8 og mysqli

Da vi er ved at flytte til wordpress, men samtidigt må indse at mange af de gamle sider kommer at ligge hvor de altid har ligget, forbereder vi at gøre tingene ensartet ved at lave databasen om til UTF-8 tegnsæt. Samtidigt flytter vi de gamle mysql database opkobling til mysqli idet mysql opkobling bliver udfaset i PHP version 7. Der allerede "er på gaden" (men stadig kan fravælges hos one.com)

Tegnsættet UTF-8 erstatter ISO 8859-1 i den PHP version der kom i efteåret. Den gør at man skal gøre noget ved de danske bogstaver å æ og ø. Ellers vises disse som en sort klat med et spørgsmålstegn (i visse tilfælde).

 

2015 7. maj

Du kan nu øve i YouTube på halv hastighed. Virker ikke i alle browsere, virker heller ikke på Ipad.

 

 

Derimod virker vores videoer (med noder) i Ipad. (det gjorde den ikke før)

2015 25. april

Nu er alle 358 på plads læg mærke til at du kan høre melodierne mens du ser dem i listen med mus over. når du slår lyd til med "fluebenet" for oven

2015 24. marts

Nu kan man også skifte instrument i MSIE og fejlen er rettet så AB funktionen virker også i Chrome (og IPad).

Microsoft Internet Explorer (MSIE) er stadig den bedste player, idet man her spiller midifilen med Windows Mediaplayer (Det foregår uden at du lægge mærke til det) Du kan selvfølglig downloade van basko og spille midifilen direkte. Med de andre browsere konverteres midifilen når du skifter instrument. Da denne konvertering ikke fungerer på IPad eller tablets, har vi foretaget den, sådan at der ligger mp3 filer på (næsten) alle melodier (ikke de nyeste - sidste konvertering 22. marts). Disse mp3 filer lyder lidt hult når man spiller dem. Man kan med fordel nogen gange skifte instrument for at skifte tilbage til klaver med bedre resultat.

2015 22. marts

Forskellige instrumenter

Du kan nu skifte instrument i playeren.
Dette gælder kun for Chrome og Firefox Browsere. Du kan skifte mellem Klaver, fløjte, Trompet, Violin (Violin lyder ikke godt), Ohh stemmer, Harmonika og Rock orgel.

Forklaring
For et år siden kunne vi ikke spille Midi-filer i Chrome og Firefox, det kan vi nu. Vi bruger et "sound-font" baseret system hvor browseren bliver til en HTML5 baseret synthesizer. Det kræver lidt ressourcer, og tager lidt tid at loade hver gang. Da der findes "soundfonts" til forskellige insturmenter har vi taget et udvalg af instrumenter der lyder godt + violin som ikke lyder så godt i en synthesizer. Der forekommer "dobbelt toner" det vil sige toner der ikke "slukkes" ind i mellem.

I det hele taget er det soundfont baserede system ikke så godt som den midi-synthesizer der er indbygget i Internet Explorer. Og du kan jo stadig installere et program som f.eks. Van Basco og spille midifilerne direkt epå din computer (og lave ændringer i tempo og timbre (Instrument) her. ved at klikke direkte på midi filen.

YouTube videos er ændret sådan at du kan se den på Ipad og tablets.

Når man starter et ny instrument kommer loaderen op, idet den ny lyd-font skal loades.

 

 

2015 21. marts

En ny beskrivelse af billige IPad
tr0 tablets og en smartphone

 

2015 21. marts Sitemap

På de billige tablets virker menuen ikke med sitemappen kan man komme udenom menuen. Sitmappen fines lige til højre under menuen.

2015 10 marts

Du kan nu også høre melodien når du skroller hen over listen (Funktione skal vælges ved at flueben i øverst højre hjørne)

flueben

 

Her finder du også minimal node linket

 

 

2015 3. marts

Du kan nu skrolle igennem søgeresultatet og se en lille node for oven når du holder musen over

Hvis listen kommer op for sig selv uden for framen (Klik på ravnehovedet så gør den det) og din skærm er stor nok, så kommer hele noden ud til højre.

Ellers er det kun første linie af noden der kommer op for oven.

2014 27. november

Man kan nu få husket sit logind på flere computere og i flere browsere. (Tidligere blev man logget ud computeren når man blev logget ind på IPaden, vel og mærke når man bruger Husk login setting.)

Fristen for huske logind er samtidig sat til 400 dage dvs. over et år. Husk at du kan altid få tilsendt dit password hvis du har glemt det. Det ny password der bliver genereret kan du skifte ud til et, som du kan huske. Du må ikke bruge funktionen husk logind på offentlige computere såsom biblioteket.

 

2014 25. oktober

Balancen er endelig fixet. Vi bruger balancen når man vil spille kun den ene stemme Det virker dog kun med Chrome. (ikke Microsoft Internet Explorer - MSIE -ver 11. - men dog MSIEfor XP )

Den er implementeret sådan at det er nemmere at ramme kun venstre eller kun højre kanal.

Det viser sig at Explorer 11 har et andet mål når man klikker på skyderne når man er i en "frame" eller ikke. Nu får man tilbudet at komme ud af framen. Menuen i toppen kommer op når man fører musen der hen. (Dene rogså blevet forbedret. Den kan føre dig tilbage til menu strukturen.

 

 

 

 

 

2014 20. oktober

Endelig er det sket - Playeren kører nu i (stort set) alle browsere:

En omfattende renovering af playeren er resulteret i at du nu kan spille langsomt og med A/B funktion i "stort set alle browsere".

Vi har kun testet med Chrome og Internet Explorer, og hører gerne om du har problemer.

HTML5 Audio + en Soundfont baseret approach. For Windows XP brugere der sværger til den gamle Internet Explorer, har vi bibeholdt den gamle player der kun virkdede med Internet Explorer. Her vil midifilerne blive spillet lidt mere klart end de konvererede midifiler.

Midi-melodierne vil stadig lyde bedst i Internet Exploreren for her bruger vi media playerens indbygede synthesizer. For de andre browsere konverterer vi midi-filerne til mp3.

For at kunne spille repertoirelistern på smartpads har vi tidligere implenteret en HTML5 Audio baseret løsning, da HTML Audio ikke umiddelbart kan spille midi-filer har vi fra tid til anden konverteret midi-filer (fra alle ny melodier) til mp3. Problemet har været at da det ikke kan betale sig at konvertere de ny filer hver gang vi lægger op (det er hurtigere at konveretere i "batches" ca. en gang hert ½ år), så vil de nyeste melodier ikke kunne spilles. Vi har også haft et problem med "polskafikatoren", der er midi baseret.

I den ny løsning bruger vi de konverterede mp3 filer og html5 audio, dersom de er lavede. På ny filer, der endnu ikke er konverterede til mp3 og til "polskafikatoren". bruger vi det soundfont baserede system. Det vil sige at hver tone til instrument er lavet som tekst-baseret kode, der først skal loades. Hvert instrument fylder 1.5 Mbyte, og skal først "loades". I øjeblikket spiller vi kun fløjte og violin.

Det tager lidt tid at loade, og det er ikke alle browsere der er lige gode til at spille soundfonts. (De kan godt gå lidt i stå ind i mellem.)

Fejl og mangler

I det ny system har man siddet i dage og nætter og rettet en del fejl og mangler, og der er sikkert flere. Men husk at der var også en del fejl i det gamle system.

Der er også ting, der ikke kan rettes, fordi at de ikke er understøttet mere. Og så er der nogen ting, som vi har sløjfet. Her er en liste:

 

Her har du en test af de ny soft font baserede midi afspilning i Chrome.

P. E. Broens polka

Rivende udvikling

Der sker en rivende udvikling på html5 audio området for tiden. Spil langsomt funktionen er kommet for ganske nyligt. Og det er også muligt at midi filer vil blive understøttet.

 

2014 18. oktober:

Repertoireliste: "Vis alle noder" opdateret

Vis alle noder på en side er nu opdateret med spil-langsomt og A/B funktion

Du vil også kunne spille en hel repertoire liste af ad gangen. (Vi har tidligere haft en anden løsning på dette problem. - den ny skulle være noget bedre, og virker på mobiltelefoner. Så nu kan du høre næste måneds repertoire på vej til arbejde.


 

2014 April: De gamle træf sider er gravet frem i lyset

Det er nu muligt fra Spillefolks historie at se de gamle træfsider.

På et tidspunkt lavede vi ravneper.dk som side, den er nu nedlagt, vi havde træf i menuen. Det er der ingen grund til, da vi ikke har lavet spilletræf i siden 2010 (ok vi havde et Minitræf i 2012). Tidligere kunne man vandre baglæns fra træf til træf, men den mulihed er jo borte når man ikke kan komme ind på træfsiden.

2014 Marts Alle noder på en liste, kan nu spille også i Ipad

Tidligere skulle man klikke eller dobbelt kllikke på noden og det virkede kun i windows.

 

 

 

Nu er der kommet en menu under noden hvor man kan høre melodien. Hvis der ligger en mp3 på noden spilles denne ellers spilles mid-filen (gælder kun explorer) på nyere melodier kan melodien nogen gange savnes idet de mp3 filer der er det eneste der kan spilles på IPad, ikke bliver lagt op sammen med noden. Tryk på stop spil for at stoppe spil.

Stiknoden har også blevet lidt ændret sådan at man kan klikke på titlen for at gå til noden

Sidste rep

 

Printervenlig

Top går til toppen af noden, hvor der er link direkte til andre noder. Her kan man trykke på printervenlig og få alle de ekstra tekster til at forsvinde.

Det kan være en fordel hvis man vil printe at gå til repertoirelisten via forsiden:

Det bliver ikke så pænt når man printer disse lister, det anbefales at printe pdf-noder (se herunder)

2014 13. marts PDF merger til repertoire listerne

En længe ønsket egenskap har været at få samlet repertoireliste som pdf. Det giver en nemmere måde at printe dem alle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag PDF-repertoirelisten med på din IPad eller IPhone

repliste

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan gså bruges når man vil have
repertoirelisten med i bogskabet på sin Ipad.

Du skal have bogskabet installeret, efter at du har lavet pdf-en klikker du åbn i Ibooks og du vil få pdf-en med i dit bogskap (Du kan nu finde repertoire listen selv om du ikke har kontakt til nettet)
Bogskabet skal installeres (IBooks i App Store)

 

 

 

 

2013 efteråret Alle melodier på en liste

Det er jo poplulært at have noder på Ipad, når man spiller et repertoire kan man få det med.

Når du har åbnet pdf-en klik let på den, og du får mulighed at åbne den i Ibooks. (hvis du ellers har installeret IBooks) Nu kan du fremover gå til bogskabet og finde din repertoireliste, og du har den altid med, også når der ikke er WIFI dækning. (Viste du at der er WIFI dækning i Vanløse, men det kræver at du logger ind på biliotekts side hver gang ( - ingen password). (Hvis du bruger simkort er det måske mindre relevant, selv om det altid er billigere med Wifi)

2013 6. maj Billedupload til debat og kalender


Tidlgiere når man skulle lægge billeder op skulle man have dem på internettet i forvejen og så linke til dem (billed link). Nu kan man selv lægge billeder op (billed upload)i debat gruppen og i kalenderen.

Der er også kommet en emoticon knap

Maximum størrelse er 400 pixel. Hvis du lægger et større billede op vil det blive skaleret til max højde 400px eller max bredte 400px Efter at have trykket på -symbolet tryk på gennemse, og vælg billedet

 

 

 

 

 

 

 

2013 17 april

Lav et godt Spillemands Repertoire

På generalforsamlingen blev der foreslået at der blev lavet en vejledning til hvad man skal tænke på, når man laver en repertoireliste. Dette er første forsøg på at lave sådan en vejledning

Sidste repertoirelister

På generalforsamlingen var der udtryk for en mere direkte knap fra vores forside til repertoirelisterne. Da der eksisterer en side der lister flere lister, hvor man kan vælge hvor langt tilbage man vil gå i forvejen, har denne side fået en link fra forsiden. Længst ned på siden ved siden af facebook linket.

Der er nu link fra forsiden til repertoireliste listeren

Repertoireliste-listeren er lavet tiligere, men den er nu modificeret, sådan at man har en liste af repertoirer øverst på listen med det sidste repertoire først. I menuen kan man angive hvor lang tilbage man vil liste.

Du kan gå 20 år tilbage i tiden, men vi har kun Ramslagsrepertoire lsiter fra 2006 og fremefter. Træfrepertoirerlisterne starter i 1999

Listeren kommer op i eget vindue. sådan at hvis man har en stor skærm kan man se noden ved siden af listen.

Funktionen alle noder på en liste er rettet sådan at man får de sidste repertoire lister rettet. Der er lagt link til denne funktion fra forsiden.

 

 

Klik og gå til listenSådan ser repertoirelisteren ud på en stor skærm, Noden kommer op bare man holder musen over melodien hvis man klikker på melodien kan man høre den spille. Dobbelt klik og du kommer til den normale melodi. Repertoireliste listeren giver et godt overblik hvad vi har øvet i en periode. I menuen kan du bestemme perioden. Ved at klikke på den røde firkant med det hvide kryds kan du slå menuen fra og få noden nærmere på texten Noden følger med når du scrollor. Længst ned på siden er en yderst kompakt listning af melodierne i hver repertoire liste.

Listen giver et godt overview og har du en stor skærm kan du se noden. Klik og du hører melodien

 

OnMouseOver funktion i repertoireliste listeren

OnMouseover funktion sådan at der automatisk kommer en node op på siden når man holder musen over en melodi. (Kræver at man har en stor skærm. On mouseover funktionen kan slås fra. Det krævers en relativt stor skærm for at se noden (1440 pixel breddte eller bredere). ellers må man bruge scrolloren i bunden af siden for at se noden (hvis du har f.eks. 1280 pixels bredte vil du se en del af noden men ikke hele). Du kan se bredten af din browser i URL-en når du går ind på forsiden (der står h=YYY&w=XXXX hvor XXXX er bredten og YYY er højden af siden (under menuen): Måling af sidehøjde gøres hver gang du går ind på forsiden. (Der høres et dobbelt klik) Hvis du af en eller anden grund juster din vinuehøjde, skal du lige klikke på forsiden i menuen for at justere din settings.

Hvis du ikke har en stor skærm kan du scrolle for neden

Hvis du slår menuen fra (klik på rødt kryds Du kan også klikke på menu-linket eller menu link)skal man ikke skrolle så langt til højre.

Hvis onmouseover funktione er irriterende kan den slås fra i menuen.Du kan slå funktione der skifter node når du flytter musen fra

 

 

 

 

Kalender listning udvides

Kalender listningen er udvidet så der listes 7 ting fra Spillefolk og 7 ting fra andre ting. Det giver et bedre indblik i fremtiden og kan sagtens rummes efter at vi har flyttet lidt rundt på tingene.

Menuen er opdateret

I forbindelse spillefolks kalender kan opdateres af alle og er tilgængelig fra forsiden.

2013 15 April

Flyers i pdf

Efter Lindas forslag til generalforsamlingen er der nu oprettet en funktion der kan lave flyers.
Man skal være logget ind for at lave flyers. Man skriver dato og tid for begivenheden og vælger en af de flotte tegninger som Jan har tegnet. Det hele er sat op i en template og brochurene bliver skrevet i pdf format direkte på hjemmesiden med 3 brochurer per A4 side. Efter at printe ud skal man klippe brochurene ud. (det sparer papir og det er hurtigere at printe 3 ad gangen) PDF bliver ligene på hjemmesiden sådan at også andre kan bruge den. PDF-en bliver gemt med dato og brugernavn på den som har lavet den. Man kan lave en Flyer per person og dato, hvis man laver en ny på samme dato bliver den gamle overskrevet. Men det er muligt for en anden bruger at lave en ny flyer for samme dato.

Du har adgang til listen fra forsiden (ved siden af kalenderen)

Du har adgang til listningen fra ved siden af kalenderen

Du kan vælge alle eller aktuelle

Listningen lister aktuelle pdf-filer til udprinting Filnavnet giver dato og hvem der har lavet filen.

 

Der er 3 flyers per side. det sparer papir. Flyersene komer op som pdf lige til at printe

 

 

 

 

 

 

 

Du kan selv bygge din flyer op, og Jan har lavet en lang række flotte billeder som man kan bruge med et klik

Det er utroligt nemt at lave en flyer til udprintning klik på billedet og vælg en data. Meget af teksten er allerede udfyldt. (Du skal selvfølgelig rette det der ikke passer)

 

Det er meget hurtigt at bygge en flyer op som så kommer ud som PDF.

 

 

 

 

 

 

 

 

Folkets Hus Spillefolk præsentation

Lige under billedet er der kommet et nyt meny punkt hvor man kan læse hvem vi er. Det er foreslået til generalforsamlingen og nu har vi det.

Beskrivelsen om os er opdateret

Beskrivelsen er opdateret

Hvis du har forslag til opatering af tekst eller udformning, så skriv til formanden eller snak med bestyrelsen (Lillan, Asger eller Ole)

 

Facebook link

Facebook er måske den bedste måde at reklamere for vores Ramslag. Vi har en facebogs side hvor man kan skrive om hvad der sker. Der er 160 medlemmer der får at vide hvad vi skriver der.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebok linket er nedderst på siden mellem spillefolks adresse adressen og linket til repertoirelistelisgerren

 

 

Opdeling af Kalender og Opslagstavle

Folkets hus spillefolk har nu fået deres egen kalender på forsiden. Kalenderen er ligesom opslagstavlen, og bruger den samme tabel i databasen. Man skal huske at sætte kryds

Ved Sættes på FHS kalenderen. Hvis man glemmer kan man finde indslaget på opslagstavlen, og klikke på datoen. Man skal såhuske at sætte datoen rigtigt .

Opretning af forsiden (atuomatisk læsning af højden)

I forbindelse med at kalenderen er kommet på forsiden er forsidefuntionen opdateret sådan at højden på I-framen automatiskt justeres, dette gør at man slipper for den ydderste scrhollbar. Du kan tæste funktione ved at justere vinduet du ser spillefolk.dk i, og derefter trykke på "forside"-knappen. Du vil høre to klik og URL-en angiver hvor høj og hvor bred side du har. (Højden er justeret for de 70 pixel som menuen fylder) Det er lavet på denne måde for at hjemmesiden kan læse højden (og breddten)i pixels af skærmen du bruger.


2012 14 november

Ny søgefunktion til "358"

358 søgningen i "Specialsøgninger" er opdateret sådan at den lister numrene i den rækkefølge de kommer i 358 samlingen. Det er nu muligt at søge på numre fra 358 samlingen ved at skrive kolon og numret. F.eks. :148 i søgeboksen, og du vil komme direkte til "Trekantet sløjfe fra Thy" som er nummer 148. Søgningen springer altså det mellemliggende liste-trin over.

Alle noder på en liste


Repertoireliste funktionen har fået en ny funktion sådan at du kan samle noderne kun på en liste. Hvis du går udenom menuen. (Klik på ravnen for at komme ud af menuen) vil du kunne printe alle noderne ud hvorved "små" noder kommer flere på en side. Nogen gange skal du bruge zoom funktionen i vis print for at opnå en papir besparelse. Noder printet ud på denne måde vil blive noget "taggede" og har ikke have samme kvalitet, som hvis du printer fra PDF. Du får heller ikke oplysningerne om noden med.

2012 8. oktober

Ny meny Der er kommet en ny meny. Meningen var at den skulle virke på IPad, men den virker ikke bedre end den gamle. Der er lavet en Luk knap længst ud til højre, den er til I-phones og IPads, sådan at man kan lukke dropdown menuen. Nodesamlingen er lagt lidt mere til højre, Og Kalenderen (hvores egen kalender) Indlæg er lagt under diverse.

2012 28. september Ipad og iPhone venlige melodier

Vi er i gang med at konvertere alle midi filer til mp3 filer. Det gør det muligt at lytte på melodierne på Ipad. Læs mere her.

Klik på Ravnen

Klik på ravnen for at komme udenom menuen direkte til nodesøgningen.

 

 

 

 

 

 


2012 5. september Mininoder nu også på søgninger

Man har længe kunne lavet stiknoder af den liste, der kommer ud af en søgning. Nu kan man også lave minimal noder, der er endnu mere kompakte at have med. Kompaktheden kan reguleres ved at trykke på menu-linket. Her kan man bestæmme hvor meget man skal forstørre/formindske node billedet. (et tal mindre end et laver noden mindre), og man kan stille (i antal pixel) hvor stor del af noden man vil have med.

605 (ca.) pixels giver dig hele første linie. 250 pixels giver dig første takt.

2012 4. september Mini Noder

Det er muligt at lave nogle Mini noder, dvs. noder der er endnu mere kompakte end stiknoderene. Mininoderne giver den 1. takt af noden, og kan hvis de printes ud hjælpe på hukommelsen. Man kan også klikke på mininoden, og så spiller melodien.

mininode

2012 2. september : Repertoire liste - listeren

Samling af repertoire lister. For nybegyndere i folkets hus kan det være svært at vide:

"Hvilke melodier skal jeg øve mig på for at kunne spille med?"

Med repertoire liste - listeren, kan man hurtigt danne sig et overblik over de melodier, som vi har øvet sammen over de sidste år. Vi har Ramslagsrepertoirer tilbage til 2006, og træf-repertoirer helt tilbage til 1999. Melodierne er samlet i danse, og ved at holde musen over, kan man se hvornår de er brugt.

spillefolk repertoire

Længere ned på siden er der så links til de oprindelige repertoire-lister fra den peroide man har valgt.

Spillemandsmusik  Repertoire list lister Menu

Fra menuen kan man vælge hvilken type af repertoireliste, og hvor lang tilbage i tiden man vil gå for at samle melodier fra repertoire lister.Repliste stor side
Man kan også vælge at spille melodien på siden, hvis man har en moderned stor skærm (1920 pixel bred) vil man kunne se noden når den spiller på siden. Hvis man hellere vil gå til noden kan dette gøres ved at dobbelt klikke. Der er en mulghed for at slå melodi spillefunktionen fra, sådan at man går til noden med et enkelt klik.

Det var Henning, der kom med idéen om at man kunne samle melodierne fra de forskellige repertoirer tilbage i tiden, og præsenterede den til generalforsamlingen 2012. Han havde lavet et stort arbejde, nu kan man gøre det løbende og selv vælge hvor lang tilbage i tiden man vil gå. Det er klart at der kommer flere melodier til, jo længere tilbage i tiden man går.

 

2012 14. juni

Playeren (den man kan bruge derhjemme) er nu beskrevet i Video manualenl

2012 1. januar ABC-notation

Efter flere forskellige henvendelser er vi gået igang med at undersøge om vi ville kunne lave ABC-notation på hjemmsiden. Du kan læse mere om det her.

2011 15. december Det er nu muligt at gemme A/B funktioen til YouTube videon

Videoen starter nu, når man går ind på siden. Det er muligt at starte videoen op midt i sådan at hvis videoen indeholder flere melodier, så kan den genbruges. (Det er kun muligt at genbruge en video hvis A/B funtionen er sat til videoen.

Øve A/B funktionen

Dette er en separat funktion.
Med A/B functionen kan du få videoen til at gå i ring sådan at du kan øve dig på en strofe. A/B funtionen som vi har lavet til YouTube er ikke lige så præcis som den der er i playeren. Det skyldes at man kun kan gå til keyframes. Keyframes er en del af flash. Når man har lavet et B-punkt, kan man få lov til at gemme sine A/B funktion. Strofen bliver gemt så andre brugere kan få gavn af den. Det er en god ide at give strofen et sigendenavn (f.eks. Første reprise)

2011 10. December You tube links til noderne

Det er nu muligt at lægge YouTube links ind på den indvidiuelle node.Der kan lægges flere YouTube videoer ind på den samme node. Man skal være logget ind for at kunne lægge videoen ind.

Se her hvordan man gør.

Men alle kan linke til videoen, og se den sammen med noden.

YouTube linket kommer frem på de noder hvor der er lagt video ind Alle der er logget ind kan lægge videoer ind.
A-B Sløjfe funktion så man kan øve strofer "i ring"

Der er en A-B funktion til Videoen, som gør at man kan øve sig effektivt på kortere strofer
ved at lade videoen "køre i ring" Man trykker på A knappen i der hvor man vil have sløjfen til at starte, og
B-knappen der hvor sløjfen skal ende. Funktionen er lidt begrændset af KeyFrame systemet i Flash, og det er ikke muligt at køre langsommere. Brug knappen "Vis hele videoen" for at spille hele videoen igen.

 

 

2011 6. December Bb noder

Det er nu muligt at få noden ud som Bb-node, det vil sige noteret to fortegn (en hel tone) højrere. Det er noget (de mest almindelige) klarinetter især vil nyde godt af. Vi har sat et automatiskt program op til at konvertere. Det tog hele natten (6 timer) at konvertere de første 1400 noder, vi mangler en del (tu-) ture, (va-) valse og xx-melodier. Der er også en del fejl, der skal rettes op efter den automatiske konvertering. Du finder Bb-noden ved at trykke på linken nederst på siden (ved siden af tabulator linken). Hvis du finder en fejl i Bb noden så send en mail til webmaster, og fortæl hvilken node og hvilken fejl. Der er to typer af fejl:

For alle noder gælder, at noden er lidt for stor, men det må man leve med indtil der kommer en bedre løsning (måske allerede før nytår 2011). Vi har ikke planlagt at lave PDF filer.

Du kommer over til Bb-noden ved at klikke nederst på nodesiden. Hvis du kender en der spiller klarinet, så fortæl ham/hende at nu kan man altså få Bb noder på spillefolk.dk.

2011 24. Oktober

Tabulatur på noderne. Nybegyndere kan nu bruge tabulatur Der både mulighed for at vise violin fingre, mundharpe toner og almindelige tone navne. Listningen er taget fra midifilen, dvs. hele melodien spilles med gentagelser og uden gentagelsestegn

2011 28. Februar

Video manual der beskriver hvordan man gør tingene på hjemmesiden. (Link under diverse)

2011 9. Februar

Nyeste danse er listet sammen med nyeste noder. Nyeste noder er begrænset til 10 som standard, men, man kan også liste op til 2000 (dvs. alle så man kan få hele historien med) Der er nu 16 danse i samlingen (+ par dansene der ikke er med i "toolet"

2011 7.Februar: Ny danse beskrivelser.

Et nyt danse system er lavet. Dansebeskrivelserne bliver lagt i database, med et specielt værktøj på weben. Det betyder blandt andet at det er muligt at linke direkte fra noden til dansebeksrivelserne lige så snart de er lavet. Systemet er baseret på YouTube vidoeoer. Og det er meningen, at alle vil kunne lægge danse beskrivelser op til noderne.

YouTube applikationen er lavet sådan at man kan vise de enkelte ture "i ring". Vi bruger her noget ny teknik som YouTube har stillet til rådighed siden sommeren 2010. Man kan desværre ikke som med melodierne, spille vidoeoerne langsommere.

Fremover vil der komme oversættelser på engelsk og måske også spansk (der er en del danske folkedansere i Argentina) Det er meningen at databasen kun dækker turdanse og familiedanse, mens standardansene stadig ligger i rent HTML format. Dog skal dette også oversættes.

Der er lagt 2 danse op Animationerne bliver lavet i PowerPoint og Animeret gif. Det tager ret lang tid.

Få en listning her.

2011 9. Januar: Brugerlogin

Endelig er den lovede brugerlogin lavet.

2010 November: "Polskafikator"

Polskafikatoren, et modul der kan genberegne midifiler, sådan at man tager hensyn til polskaens rymiske forskyding mellem1-, 2- og 3-slaget.

Der er kommet menu på noderne, sådan at man nemt kan komme tilbage til hvoedesiden, selv om nodesiden står for sig selv uden forbindelse til hjemmesidens normale menu system.

2010 September: Forbedret stiknode

Stiknode listen er forbedret, sådan at man kan optimere størrelsen af noden når man printer stiknoderne ud.

2010 August: Sørens nodebog

Sørens gamle nodebog er lagt op med et smart interface, hvor man kan bladre fra sang til sang og man kan høre sangene.

2010 Sommer: Blindesøgning på tekst kun

Det er nu muligt for blinde at gå direkte fra forsiden ind til en forkenklet tekst søgning.

brug

ctrl -M

på forsiden

2009 December: Oplægning af noder

 

Det er nu muligt at lægge noder op. Det er dog ikke alle der kan lægge noder op. Det er ret vigtigt at man kender standarden for at lave noder. Foreløbig er det kun Kirsten og Tommy som kan. Men hvis man har lyst at prøve, kan man henvende sig til formanden, der vil give et kort kursus. Man skal så aflægge en prøve, der består i at aflevere en nogenlunde fejlfri node efter standarden.

2009 30. december: Nodesamlingens historie

Nodesamlingens histore er nu udgivet.

Der arbejdes på en generel historie for folkets hus Den er dog ikke færdig, måske skal vi dele den op i årtier og i 2000-tallet i år, og lave en krønike der kan editeres løbende af brugerne. Vi trænger også snart til et login.

2009 5. november "Hemlige" repertoirer

Repertoireliste funktionen er nu opdateret sådan at man kan lave repertoire lister som man kan sende til hinanden, uden at gemme dem på hjemmesiden. Repertoirelistefunktionen er nu en del af menuen.

2009 8. maj

Vi er begyndt at lave dansebeskrivelser

Meningen er at beskrive de mest almindelige danse i Folkets hus med beskrivelse billeder og Video, måske skal vi lave et interface sådan at der er flere, der kan være med til at beskrive dansene, det vil være et stort arbejde for en person at beskrive alle danske danse fra egnshæfterne. Men hvis vi kan arbejde sammen over Webben... (mere om dette senere)

2008 29 November

På grund af blog spammere skal man nu skrive en pinkode når man skriver i debat forum

2008 12 november

Egnsøgning er nu implementeret

Der er kommet en beskrivelse af basal brug af Musicator

Der er kommet en listing af alle ny noder fra forsiden, ændrede noder bliver listet for sig.

2008 15. februar

Fordi der er nogle, der har klaget over at tostemmige noder fylder for meget på skærmen, er det nu muligt at se (enkelte) 2-stemme noder som første stemmen kun. Hvis "1-stemmen kun" er lagt ud vil det komme op som en link.

Playeren er lavet om sådan at hvis der findes en 1-stemme kun node, vil denne vises.

(1 stemme kun er først og fremmest lagt ud på 2008 repertoiret)

Ny "feature" i playeren. Du kan nu trykke på N for at gå til næste nummer og V for at gå til forrige.

(N-knappen bruges også til at lægge prik ind, og får herved en anden funktion når man spiller sidst søgt eller sidst spillet)

Advarsel:

Nogen gang vil playeren skrue ned for din volumen på computeren. Det sker når du spiller midi filer og rører ved volumenen, og forlader fhplayer før den har spillet færdigt. For at udbedre dette:

Gå til start-menu->Tilbehør->Underholdning->Volumen kontrol

Vælg Instillinger ->Software Syntheziser og skru volumen op igen

6. november

CD-en fra 2004 indeholdt nogle forfærdligt dårlige indspilninger (skyldes formentlig en dårlig mikrofon) Det er der ikke så mange, der har opdaget, men når CD-en kommer på nettet, så kan man ikke lade være med at høre det. De dårlige indspilninger er nu fjernet, sådan at de ikke kommer op med playeren til noden.

1. november

Man kan klikke på noden for at høre melodien blive spillet. Hvis man klikker igen, så holder melodien op med at spille.

4. oktober 2007

Det er nu muligt at høre hele repertoiret fra en repertoire liste i FH playeren ved at klikke på linket nederst til højre på repertoire liste siden.

26 september 2007

Det er nu muligt at komme tilbage fra noden til sidste søgning (ved at klikke på sidste søgning for neden)

Optionerne Sidst Spillet (Der spiller de sidst spillede i rækkefølge) og Sidste søgning (Der spiller alle melodierne, der var udvalgt fra sidste søgning) er blevet forbedret sådan at man får en længere liste og listen indeholder titlerne på melodierne (og ikke koder). Det er blevet muligt at spille melodierne direkte når man har valgt mp3 (dette er standard indstilling). Instillingen vil vælge sidste søgning sådan at man på en måde får en "net-radio" der spiller alle de sidste melodier.

5. september 2007

Stiknoden er nu blevet forbedret i repertoire listerne.

Man vil stadig kunne justere stiknoden, men det er som regel ikke nødvendigt. Læg mærke til, at man kan klikke på noden i repertoire listens stik node for at høre melodien. Dobbelt klik, og du ser hele noden!

1. august 2007

Stik node liste

(Kun Windows)

Der har været klager fremme om, at det er svært at finde melodier. Der er nu en ny mulighed for at danne sig et overblik over søgning. Når du f.eks. har søgt på alle polskaer, har du mulighed for at klikke på stiknoder (øverst i højre hjørne i listen man får, når man søger). Der vil herved danne sig en liste med kun første linien af noden. Du kan klikke på noden for at høre melodien, du kan også dobbeltklikke for at gå til melodien. Hvis du vælger Arranger kan du editere positionen på noden (Dette er som regel ikke nødvendig, hvis man gør kan man gå fra justering af højde til justering af position ved at dobbeltklikke. Det er lidt svært indtil man får "tauget") Det er derimod nødvendigt at klikke på skjul menu.

Siden kan tage ret lang tid at loade (flere minutter hvis du har valgt mange melodier Lad være med at brug funktionen hvis du bruger modem. Man kan i hvert fald opfordre til, at kun bruge stiknoder featuren når man lavet en søgning,der giver få noder. (Søg på "Thy" og du får 15) Browseren skal loade hele noden (ca. 10 kByte pr. styk) Det giver lidt over 10 MByte hvis man vil lave kortlisten af alle noder !! Noderne bliver så lagt som skællene på en grankogle over hinanden.

27. juli 2007
Der har de sidste par dage været en del forstyrelser "i driften" af hjemmesiden, der skyldes de fejl der opstår når man opdaterer. Vi undskylder. (Som regel er fejlene dog rettet indenfor 10 minutter).

Opdatering af opslag

Det har været muligt at opdatere text på de opslag man selv har lavet i op til 14 dage efter man har lavet det.
Man kan nu også modificere titel og slette de opslag, som man selv har lavet op til 14 dage efter at man har lavet dem.

Playeren

Der er kommet en ny version af playeren Læs manualen her.

Det er et stort arbejde at lægge prikker ind på alle melodier. Du må gerne hjælpe med det. men sørg for at gøre det ordenligt. (Det er f.eks. ikke nødvendigt at lave en prik for hver node. Det er bedre at lave 2 slag per takt. (også i polska og vals hvor man f.eks. kan markere 3-1,3-1) Sørg for at ikke ramme noden eller akkorderne med prikken. Den nemmeste måde at lægge prikerne ind er at styre prikken med den ene hånd på musen og så trykke takten ind på keyboardet (brug tast "i" eller "n") med den anden hånd. Husk at gemme. Man skal lige genstarte noden når man tester prikken.

Stiknoder på søgninger

Som noget nyt kan du lave stik noder af en søgning. Dvs, at f.eks kan lave alle polskaer som stiknode. Der skal rettes lidt på noden før du printer. Og i modsætning til repertoire listerne kan du ikke gemme dine ændringer.

20. juni 2007

Top 10

Længst ned på find node siden er der en knap med Top 10 Her kan du få top 10 fra besøg på nodesiden. Top 10 listen bliver løbende lavet for de sidste 24 timer og for de sidste 30 dage. Der er også top 10 oplysninger fra hver af de lande, som besøger os (30 dages løbende statestik). Hvis den samme bruger går ind på den samme side tæller det med hvis der er gået mere end 12 timer siden han sidst var på siden.

 

Link til Sonjas fødselsdagshilsner

Hvores CD'er er blevet lagt op med billeder. Det var Asgers idé.

Spillefolkenes side er flyttet

Folkets Hus hjemmeside kunne ikke blive liggende på den server hvor den har ligget (gratis) i 10 år. I forbindelse med flytningen har vi oprettet www.spillefolk.dk som et nyt domæne. Vi har også måttet omprogrammere den funktionalitet, der ligger i nodesamlingen, familiealbummet, adresselisten, debatsiderne og opslagstavlen. I første omgang har vi prøvet at lave de ting, der nu engang var, men der er nogle ting, der er nye.

Her en liste af nogle af de ændringer/nyheder, der er kommet på siden:
Nodesamlingen
At gemme af repertoire

Som noget nyt kan du gemme repertoire lister på hjemmesiden De gemte repertoirer kan findes under Nodesamling ->Find noder -Repertoire lister
Hvis du skal lave repertoire til næste udespil eller næste ramslag:

Derimod er der en mulighed for at lave stiknoden pænere (sådan at et normalt repertoire fylder 1 side som stiknode og ikke 2 som ved den automatisk genererede stiknode). Klik på editer stiknoden, og du vil komme ind på en side hvor noderne er lagt over hinanden ligesom skællene på en grankogle. Du kan både flytte de enkelte noder og justere højden af noden (dobbelt klik for at skifte mellem mulighederne) I en fremtid vil man kunne gemme den pænere stiknode.

 

 

Opslagstavlen og Debatsiderne

Opslagstavlen og debat siderne er blevet skilt i to applikationer. Opslagstavlen er blevet mere hændelsesorienteret idet man skal anføre tidspunkt på det, som sker. Til funktionen hører også at man ved oprettelsen skal angive hvor længe opslaget skal "blive hængende" efter at det har sket. Opslag, der er "for gamle" vil ikke blive listet som aktuelle. Man kan ved listningen af opslag liste gamle som ny opslag. For at det ikke skal komme som et chok, at vi har fjernet alle opslag, har de opslag, der var på den gamle opslagstavle blevet overført med en rimelig udløbstid.
Det er meningen at samme system skal indføres på Debatsiderne, men her er det ikke gennemført endnu, de kommer i den nærmeste fremtid.
Når man laver ny opslag har man fået en mere moderne editeringsmulighed hvor det er muligt at lave forskellige skrifttype, lister, tabeller osv. Det vil (måske) i fremtiden blive muligt at uploade billeder.
(Muligheden er taget med i bruger interfacet, men hvis man prøver så virker det ikke.)
Du kan nu rette i dine egne indlæg på opslagstavlen op til 2 timer efter at du har lavet dem.
(Der forudsættes at din IP-adresse ikke skifter, det kan den gøre hvis du bruger modem og ringer af.)

Engelsk

Vi har via debatsiderne set, at der er en del meget tilfredse brugere af spillefolks hjemmeside både i USA og Australien (og formentlig også en del andre lande). Til ære for dem har vi nu oversat en del af funktionaliteten til nodesamlingen og efterlysningerne. Vi har også lavet en lille introduktion til Folkets hus på Engelsk.

Adresselisten

Der er sket ganske få ændringer i adresselistens format.

Familiealbummet

Familiealbummet er stort set uændret.
Søren og Ole
16 Juni 2007.