Sandkasse (her kan du lege)

Nem og god forklaring af ABC (på svensk)

Vi er også startet med at lave en forklaring på dansk

Fuldstændig ABC forklaring
(Standarden fra Dec 2011)
Det er ikke her man starter

Nemt ABC program

FolkWiki (mere end 2000 svenske melodier)

ABC Notation hjemmeside

 

 

 

 

 

 

Mere om ABC

Sjovt tegneprogram her på hjemmesiden (klik 4 gange)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ABC-format på folkets hus hjemmeside?

For udvikling:

(Mens jeg udvikler er der tit fejl her
->Brug sandkassen i stedet her bliver kun lagt versioner der virker.

 

 

Lige siden da vi fik hjemmesiden i 1997 og da vi begyndte at lægge noder op i 1999 på hjemmesiden, har Søren talt om ABC formatet.

Den gang var mulighederne for at konvertere fra ABC til en node ganske ringe, men det har ændret sig. I dag findes der programmer, der konverterer ABC-noder fuldt på højde med det vi kan lave det program Musikator.

Fordelen med ABC-formatet er:

Hvad er ABC-formatet

Det startede med at man ville lave et format hvor man simpelthen skriver A B C D E E F G og så får man en node.

 

 

 


Jamen:

Om udviklingen

Vi er gået igang med at lave en ABC notation til hjemmesiden. Desværre kan vi ikke bruge den samme metode som FolkWiki. Det har noget at gøre med at vi ikke har egen server til hjemmesiden, og derfor ikke kan installere de programmer som de fleste andre bruger når de laver ABC noder. Vi er i stedet startet forfra. Du kan læse mere om starten her. For at finde ud af lave buer falt jeg over Bezier-teknikken, her har du et sjovt tegne-legetøj som jeg fik lavet (prøv at klikke et par gange og se hvad der sker!).

Der vil nok gå en rum tid før vi bliver færdige. Vi smider ikke de gamle noder væk!, idéen er at have ABC noderne liggende side om side med de gamle noder, når vi så retter i de gamle bliver de gamle noder gradvis faset ud. Det vil være muligt at autokonvertere en del men ikke fuldstændigt. Kun de informationer, der ligger i midi-filerne vil kunne konverteres. Det vil sige at når man skal editere en gammel melodi via midi, vil man få et grundlag, som man så skal lægge tegn, buer og akkorder ind i.

Midi virker nu

Det er et stort projekt. Starter fra begge ender, vi skal både konvertere fra abc til mid, og fra midi til abc. (Det senere for at se hvordan midifilen er opbygget)

 

 

Om sandkassen

Jeg laver sandkassen i to versioner. En test version hvor der til tider kan være fejl. (Når man udvikler er der altid fejl.) og den rigtige hvor det som regel virker, der er også fejl og mangler, men som regel vil der da være et billed. For at kunne lave billederne skal ABC-koden ligge i databasen. Jeg har lavet det sådan at systemet gemmer din sidste kode, og du får den igen næste gang du er på.Nybegyndere får Äppelbo gånglåte.

Gå til Folkwike eller et andet sted og hent en node, prøv at lave ændringer. tryk på "Opdater knappen" og se hvad der sker.

Hvis du vil have alle muligheder (også dem der ikke er lavet her på siden endnu), så hent dit eget ABC program og prøv

Klik på noden og se om du kan lave noget om!

                         G,A,B,C         (DEFG)            |    ABcd         efga            |       (3 bc'd' :|

Exempel med ottendedele skrevet sammen, Buer der er lavet med en parentes, Komma der giver de lave noder G,A,B, og apostrof der laver de høje noder c'd' de sidste 3 noder er der lavet en triol der skrives med (3 reprisetegnet er :| Klik på billedet og du kan lave om på noden i link koden!

Manglelisten

Det er et stort projekt vi er gået igang med.

Du kan på mangel-listen se hvor langt vi er kommet og hvad der ikke er lavet endnu.

Her i starten er der ganske få der har fået adgang. (Man kan godtnok finde den side fra Nyheder på siden, men hvor mange checker der. Når vi kommer lidt videre og fremfor alt når noderne som vi laver er blevet lidt pænere (indtil nu har det kun drejet sig om, at bevise at det kan lade sig gøre) så vil vi give flere adgang, og begynde testen. Mon ikke vi har noget brugbart på hjemmsiden engang til efteråret 2012? Vi behøver ikke at skynde os.