Verner's
Dansebeskrivelser

 

I nogle år har jeg lavet en del skriftlige dansebeskrivelser især af svenske danse uden rigtigt at vide, hvad jeg skulle bruge dem til.
De har givet mig en god forståelse af dansene, fordi jeg var tvunget til at gennemtænke dem i alle detaljer.
Nu er jeg kommet så vidt med dem, at jeg synes, andre skal have adgang til dem.
Der er stor forskel på dansernes forudsætninger for at forstå sådanne beskrivelser. Derfor er det noget vanskeligt at lave dem, så de kan forstås af alle.
Man kan selvfølgelig ikke lære at danse ved at læse sig til det, men det kan sikkert være en støtte, når man har lært det ved praktisk udøvelse.
For at de skal blive så forståelige som muligt og for så mange som muligt, har jeg bedt flere om at læse dem og udtale sig.
Vedr. beskrivelser af Föllinge danse har jeg i et par tilfælde henvendt mig til Beret Bertilsdotter, der er danseleder ved Föllinge-ugen. Hun har beskrevet dem som rigtige og forståelige (for hende (?)) og har hjulpet mig med oplysninger om historien vedrørende dansen Jäns'n.
Også mine dansevenner Kirsten og Hans fra Næstved har hjulpet mig med beskrivelsen af "Vändlek från Grangärde", så jeg har foretaget nogle korrektioner og forbedringer.
Med hensyn til vals har det været meget inspirerende for mig, at Palle (Preben-Hansen) har haft gode spørgsmål og kommentarer.
Næste: Gå til danseoversigt

Venlig hilsen fra

Verner Jensen