Tips til playeren

Hvis du har Windows og bruger MSIE (Microsofts browser) kan du spille melodierne på hjemmesiden med FHPlayer ved at klikke på linken under noden. Playeren virker både på midi-filer (some er en tro kopi af noden) og mp3 filer, der er rigtig indspillet musik.

Sprørgsmål Tip
Kan man spille melodierne langsomt ?

 

 

Ja.

Hved at trykke + eller - (minus) på dit tastatur kan du stille hastigheden hurtigere eller langsommere uden at tonehøjden ændres. Ved at trykke 1-tal får du normalhastigheden tilbage. Du kan også klikke på hastgheds skyderen for at opnå det samme. (Klik på den sorte firkant for at gå til normal hastighed)

Melodierne er indspillet med et lille mellemrum i start og slut, kan man få melodierne til at gentage kontinuerligt.

 

 

Ja

Ved at trykke A lige hvor melodien starter, og på B lige når melodien er slut. Hvis man ikke rammer, kan man trykke på fininstillings skyderen. tryk på A=> eller B=> for at ændre finindstillings skyderens funktion fra A til B.

Funktionen kan naturligt vis også bruges hvis man kun vil øve sig på en reprise eller kun på et par takter. Dette er en utroligt effektiv måde at øve sig. Specielt hvis man samtidigt sætter hastigheden ned.

Når man har øvet sig på 2 takter og vil udvide til at øve sig på 4 takter hvad gør man så?

 

Tryk på B=> knappen og lad melodien spille videre forbi B-punktet, tryk så på B-knappen igen, og du vil få udvidet den melodistump som "kører i ring"

Hvad hvis man har lavet en spille i ring, og nu vil man høre hele meodien.

 

Tryk på knappen |<A-B>| og "spil fra A til B i ring funktionen" vil blive annuleret

Hvis man bare vil høre melodierne som hvis det var radio, kan man det?

 

Ja,

Lav en søgning (på et område f.eks. Värmland) eller på en repertoire liste. Vælg "Sidste Søgning" i optioner, og alle melodier vil blive spillet i rækkefølge.

Når jeg bruger andre musik programmer er min lyd nogen gange forsvundet.

 

Desværre har FHPlayeren en lille uhensigsmæssighed, den kan nogen gange sætte volumen på Windows synthesizer til 0. Klik på højtaleren eller find volumen kontrollen i Tilbehør->forlystelser, og skru op for Windows Synthesizer. (nogen gange skal man gå til indstillinger for at få kontrollen frem)

Hvis jeg spiller mp3 musik meget langsomt forsvinder lyden. Det er fordi, man kan ikke spille mp3 musik langsomere end halv hastighed (0,5) Midi-filer kan man spille langsommere (ned til 25% med playeren)