Folkets Hus Spillefolks Opslagstavle

Opslagstavlen er en oplsagstavle for spillemands og folkemusik

Emne: 15-18 nov. Odense Folk Festival

"Rygresmeden"
Tidspunkt 13. oktober 2007 18:00
Velkommen til fire dage med musik fra Danmark, Sverige, Irland og Skotland.

Vi glæder os til at se dig!

 

 For program m.m se : www.odensefolkfestival.dk

Venlig hilsen

"Rygtesmeden"

 

 

 Om Odense Folk Festival

Profil

Odense Folk Festival er efterhånden en institution i det danske festival-landskab. Festivalen 2007 bliver den 18. i rækken.

Festivalens mål er, og har hele tiden været, at præsentere hovedsaglig dansk/nordisk folkemusik. Desuden har der alle år været plads til spændende irske og skotske navne.

Band- og musikprofil

Odense Folk Festival er den eneste danske festival, som satser målrettet på den nye danske folkemusik i den stil, man kalder kontemporær. Det vil sige primært nyskrevet musik eller arrangeret traditionel musik. Vi arbejder aktivt for at skabe et miljø både på scenen og backstage, hvor unge og erfarne musikere kan lade sig inspirere, give kunnen videre og i det hele taget deltage i et intenst, levende samvær omkring musikken. Et samvær, der vel at mærke relaterer til den verden vi lever i her og nu, og hvor musikken får lov til at udvikle sig på nutidens præmisser.

Unge musikere og nye bands

Odense Folk Festival har aldrig gået efter mainstream. Festivalen ønsker at præsentere musik af høj kvalitet uafhængig af, hvor mange albums, bandet sælger. Det resulterer i et program, som både indeholder kendte, etablerede navne og unge, nye musikere som lige har påbegyndt en professionel karriere. Denne blanding vægter festivalen højt, da vi finder det er vigtig, at spillestederne og festivalerne tager et medansvar for, at talentfulde unge får mulighed for at sikre udviklingen af folkemusikgenren.

Folkemusikmiljøet og dets udvikling

Odense Folk Festival er en lille festival med en skarp og unik profil, som tilføjer kulturlivet i Odense, på Fyn og i Danmark en oplevelse, man ikke kan få andre steder. Igennem de femten år, festivalen har eksisteret, er det lykkedes festivalen hovedsaglig at tiltrække et ungt publikum, hvilket er udsædvanligt sammenlignet med de øvrige danske folkemusikfestivaler. Vi ser festivalen som en vigtig understøttelse af et folkemusikmiljø i rivende udvikling.

Spillesteder

Festivalen foregår på nogle af byens bedste spillesteder: Posten, Kulturmaskinen, Musikbiblioteket og Odense Domkirke
Alle koncerter bliver afviklet med professionelle lyd og lysfolk.

Organisatorisk

Bestyrelsesarbejdet, planlægningsarbejdet og de praktiske opgaver udføres af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Et eventuelt overskud går udelukkende til drift og sikring af kommende festivalers gennemførelse.

  • Peter Marquard Sejersen (koordinator) - Musiker, lærer, næstformand for Folkemusikkens Fælles Sekretariat.
  • Jesper Vinther Petersen - Musiker, leder af folkemusiklinien på hhv. Den Rytmiske Aftenskole og Brenderup Højskole, formand for Brenderup Musikforening.
  • Lone Lund (økonomi) - Har været med til at arrangere Tarm Festival gennem 20 år, tidligere kasserer for Folkemusiksammenslutningen og tidligere formand for Folkemusikkens Fælles Sekretariat.
  • Ditte Fromseier Mortensen - musiker i mange forskellige sammenhænge. Uddannet på folkemusiklinien på Det Fynske Musikkonservatorium.

 

Skriv et indlæg til dette emne