Hvem er Folkets Hus Spillefolk?

Folkets Hus Spillefolk under sejlet på Kulturstationen Vanløse 2015

Folkets Hus Spillefolk under sejlet på Kulturstationen Vanløse 2015

Folkets Hus Spillefolk opstod for over 40 år siden som en del af den daværende “folkemusikbølge” og som en del af det besatte “Folkets Hus” i Stengade 50 på Nørrebro. Gruppen “Steens Spillemænd”, der holdt til i Folkets Hus, blev til Folkets Hus Spillefolk, og frem til 2011 spillede vi i Folkets Hus.

I 1997 dannede vi foreningen Folkets Hus Spillefolk.  Foreningens formål er “at stimulere til aktiv udøvelse af spillemandsmusik samt at udbrede kendskab til musikken til glæde for spillefolk, dansere og tilhørere”.

Vi er jævnligt ude at spille som Husorkester i Københavns Folkemusikhus, eller når vi bliver booket til div. arrangementer. Vi afholder et månedlige bal “Ramslag” i Metronomen på Godthåbsvej, Frederiksberg, hvor vi spiller til dans inden et inviteret gæstende orkester fortsætter ballet.

Hvor mange vi er kan være svært at sige. Nogle kommer fast hver onsdag, nogle kommer til de månedlige spille- og danseaftener “Ramslag”, andre igen er med når vi har sommerlejre, hytteture, spilleweekender, kurser m.m. Nogle er flyttet langt væk fra hovedstaden, men kommer alligevel forbi, når de er i nærheden.

Du kan komme og spille med os hver onsdag, hvor vi øver i Hus Forbi på Jernbane allé 68, 2720 Vanløse fra ca. kl. 19.30 – 23.

Vi spiller mest folkemusik fra Danmark og Sverige, men også lidt norsk og finsk.

Alle, som kan spille et instrument, kan være med. Der er ingen “bundkrav”, men vi ser gerne, at du har øvet med os om onsdagen, før du spiller med os til dans.

Vores Nodesamling på hjemmesiden er en af Skandinaviens største med avancerede lyttemuligheder (slow play og A-B funktion i FH-playeren, mp3, videolinks, dansebeskrivelser).

På vores Repertoirelister kan du følge med i, hvad vi øver på for tiden.

I 2011 fik vi Danish Music Award Folk Special-prisen for vores virke, bl.a. Nørrebro Spilletræf,
en folkemusikfestival, som vi har afholdt mere end 30 gange.

I 2016 blev Folkets Hus Spillefolk hædret med Buskspilprisen inden vi spillede til bal ved Musik over Præstø Fjord. Siden da er der tildelt to buskspilspriser til enkeltpersoner blandt Folkets Hus Spillefolk: I 2018 til Henning Lund og i 2019 til Ole Quistgaard.

Du kan se os spille på YouTube. Her et par eksempler:

Hästschottis e. Ante Falk(S) ved vores udespil på Kildegården i Roskilde i 20/3 2019.

(360° video) Fisken ligger på hviden sand ved Ramslag i Metronomen 16/3 2018.


Vi kommer gerne ud og spiller nordisk spillemandsmusik til nordisk dans (folkedans). Du kan kontakte vores orkesterleder Asger. Når vi er ude og spille andre steder end til Ramslag i Metronomen, kalder vi det udespil. Se her mange videoer fra vores udespil: Videooversigt -> Videoer fra vores udespil.

Tilmeld dig gerne til vores Facebookgruppe

Vores historie