Maler og grafiker Allan Nilsson


Se mere om Allan Gustav Fritiof Nilsson og kunstværkerne på spillefolk.dk' mindeside om AllanJeg har arbejdet med billeder i flere former: maleri, grafik og rum. Min motivverden har mest været mennesker set i deres sociale omgivelser. Da jeg altid har boet på Nørrebro føler jeg det naturligt, at det er i disse omgivelser, at mine motiver hentes. Boligforholdene har her været miserable i mange år, og en vis social indignation har været fremherskende i mit billedarbejde.
Collage i linoleumssnit

Jeg debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1966, og har udstillet der 7 gange. Trefoldighedens Udstillingsbygning i 1967 og 1971. Morsø kunstforening i 1969. Gentofteudstillimgen i 71. Folkets Hus i 1983, 1984 og 1986.
Elev på Eksperimentalskolen i 1964 under Poul Gernes. (grafik). I 1966 På Sommerakademiet i Salzburg, /Johny Friedländer. I l970 på Den eksperimenterende litografiske skole i Salzburg, og modtog Salzburgs ærespris.
Jeg er repræsenteret i Den Kongelige Kobberstiksamling i Statens Museum for Kunst. Har solgt til Statens Kunstfond. Albertina i Wien, Kunstmuseet i Catania på Sicilien. Solgt til flere kunstforeninger.
De viste billeder er motiver fra Folkets Park i Stengade og Assistens Kirkegård.